Израелските власти искат да ваксинират ученици по време на учебните занятия. Изявлението

...
Израелските власти искат да ваксинират ученици по време на учебните занятия. Изявлението
Коментари Харесай

Израел иска да ваксинира ученици по време на учебната година

Израел ските управляващи искат да имунизират възпитаници по време на образователните занятия. Изявлението бе направено по отношение на идното начало на новата образователна година на 1 септември.

За тези ваксина ции ще е нужно единодушието на родителите, това съобщи държавният щаб за битката с ковид.

В Израел като цяло се вършат ваксина ции единствено на деца над 12 години, само че в изключителни случаи ваксини се слагат даже и на 5-годишни, за които има необикновен риск, като да вземем за пример - деца, страдащи от крайни прояви на наднормено тегло, от тежки хронични белодробни болести или от сърдечни проблеми, оповестява Българска телеграфна агенция.

Понастоящем еврейската страна, която е с население от 9,4 милиона души, се пробва да спре увеличението на броя на инфектираните с Коронавирус, като провежда нова ваксина ционна акция.

През последното денонощие израелското здравно министерство регистрира 5383 нови случая на заразяване с Коронавирус.

Около 59 % от израелците са имунизирани с две дози от ваксина против Коронавирус.

Заради пандемията за учебните заведения са в сила извънредни правила. В градовете в алената зона (тези с висока заболеваемост) присъствени занятия има само в случай че най-малко 70 % от учениците в клас са имунизирани, в противоположен случай се минава на онлайн образование.

Отделно от това се планува този месец около 1,6 млн. възпитаници да бъдат тествани за антитела. Тези, които могат да потвърдят съществуването на такива, няма да се постанова да бъдат поставяни под карантина, в случай че в класа им има случай на ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР